Каним всички приятели н състезатели по тенис на маса на Благотворителен турнир в Берковица под надслов “Да помогнем на Илиян и Дани”. Двамата малчугани от Берковица се борят с тежко заболяване – детска церебрална парализа. За щастие на всички и Дани, и Илиян надпредват и показват онзи дух, който всеки истински спортист трябва да има за да успее.

Ще се радваме ако и ние успеем да им помогнем поне с малко, тъй като само за гимнастиката на децата са необходими около 2000 лева на месец. От друга страна, помощта от държавата за тяхното лечение е несравнимо по-малка. Състезанията ще се проведат на 28 и 29 Септември в спортната зала в Берковица.

vania-i-ilian

Това е втори подобен благотворителен турнир по тенис на маса в Берковица. В първото състезание “Да помогнем на Емко за едно по-добро бъдеще” участваха 20 отбора и 46 състезатели. Тогава общо от инициативите покрай турнира бяха събрани средства за рехабилитация на Емко за близо 2 месеца, което направи всички нас страшно благодарни на всеки един взел участие и помогнал по някакъв начин за състезанието.

Сега се надяваме да имаме същия успех и дори повече хора да дойдат и да поиграят тенис на маса заедно с нас в Берковица.

Както на предишния благотворителен турнир през април, така и на турнира “Да помогнем на Илиян и Дани” състезанията ще се проведат в две части – отборно и инвидуално.

По регламент във всеки тим ще участват по двама състезатели, като ще се играят по четири индивидуални срещи и една на двойки до три победи. Участниците ще се разпределят в предварителни групи, а най-добрите отбори в директна елиминация ще определят победителите.

Индивидуалният турнир също ще започне с предварителни групи, като втората фаза ще е с елиминации до определяне на победителя.

Таксата за участие на индивидуалния турнир е 5 лева, а на отборния по 10 лева на двойка.

За записвания mail: ttcstalia@gmail.com и телефон 0898 747641 Петър Иванов или 0898 207611 Иван Иванов.

Всеки, който не може да участва в състезанието, но иска да помогне, може да го направи на посочената от родителите банкова сметка IBAN:BG23UBBS80021090070130 SWIFT: UBBSBGSF на името на Ваня Юрукова.

Повече за Ваня, Дани и Илиян можете да научите от тази статия, а така също и от Фейсбук страницата им.